Bläck eller Blod över landet

Den 15 oktober 2017 begår Riksteatern urpremiär på Bläck eller Blod, en nyskriven originalmusikal av Erik Norberg & Alexander Öberg. Handlingen kretsar kring den store jordbruksreformatorn Rutger Macklean och hans kamp för att föra Sverige in i upplysningens och republikernas tidevarv vid skiftet mellan 1700- och 1800-tal. I huvudrollen som baronen ser vi Anders Ekborg och hans husa spelas av Lina Englund. Föreställningen, som har hela 11 medverkande, spelas under hösten 2017 på turné över landet och fr o m januari 2018 på Örebro Länsteater, som också är medproducent.

Läs mer på Riksteaterns hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s