Grönt ljus för Åtta meter


Det oansenliga torget på bilden ovan, Östra torget i Torshälla, blir i augusti 2009 skådeplatsen för ”8m (Åtta meter)”, en musikteaterföreställning jag just nu skriver på.

Uppsättningen är en del i Torshällas satsning ”Ung Fritid” för att förbättra villkoren för ungdomar i Torshälla. Det handlar alltså om community theatre, en teaterform som jag vuxit upp med i Kiruna och som jag skattar mycket högt, där proffs och amatörer arbetar tillsammans med att iscensätta de egna, lokala berättelserna.

Det var egentligen planerat att pjäsen skulle ha premiär sommaren 2008, men den hejdades då p g a ofullständig finansiering. I år faller bitarna på plats och i början av augusti kan Torshällabor och andra intresserade se fram emot en helt egen musikteater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s