Föredrag om Man ska ju vara två


Idag höll jag, tillsammans med Lissa Nordin, ett föredrag på Socialantropologiska Institutionen vid Stockholms Universitet.

Det handlade om dramatiseringen och iscensättningen av Lissas avhandling om kärlek och ensamhet bland ensamma män i Norrlands inland – ”Man ska ju vara två”, som kom ut våren 2007 och som hade urpremiär som pjäs på Norrbottensteatern för snart ett år sedan i regi av Anna Azcàrate.

Det var en fullsatt (om än inte jättestor) seminariesal som tog del av vår berättelse om processen kring arbetet. Vi visade också delar av pjäsen på DVD. Många frågor efteråt handlade om hur reduktionen från avhandling till pjäs gått till. Jag är glad att den akademiska världen intresserar sig för dessa frågor. Fler intressanta avhandlingar skulle säkert kunna populariseras i olika gestaltande konstformer och jag bidrar gärna med mina erfarenheter på området.

Här kan du läsa på bloggen om pjäsens tillkomst.

Här kan du läsa några recensioner av pjäsen.
Här kan du se bilder från föreställningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s