Produktionsstart för samisk kabaret

Från Giron Sámi Teáhters hemsida:

”Nu börjar arbetet på riktigt med höstens kabaré! Tisdag 14 juni träffas alla författare, musiker, skådespelare och andra medarbetare för att brainstorma idéer till ”Kabaré Byfinnar, lappjävlar och annat pack”.


– Vi ska berätta om hur det är att leva flera kulturer nära varandra, vara beroende av och behöva varandra – samtidigt som det finna konflikter, säger teaterchef Lena Engqvist Forslund. Det kommer att vara roligt och underfundigt, men också djupt allvarligt. Musiken och jojken gör det till ett lustfyllt projekt.

Mikael Niemi, Regina Veräjä, Ann-Helén Laestadius och Erik Norberg skriver. Musiker blir Erling Fredriksson och Nina Nordvall Wahlberg. Förutom dem är också Anna Åsdell, Per-Josef Idivuoma och Maxida Märak på scenen.

– Med What’s Up Sápmi? tog vi tempen på de unga samerna, vill vi nu genom våra författares ögon se närmare på hur det är att leva i dubbla kulturer, med flera språk och med de krockar, frågeställningar och dråpligheter som kan hända i vardagen, säger Lena Engqvsit Forslund. Många situationer som människor råkar ut för är dubbla, både jobbiga och roliga. Jag vill att vi i kabarén kan skämta också om det som är svårt.

Premiär i Kiruna 28 oktober.

Läs mer på teaterns hemsida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s