Det ultralätta kontoret

Måste få slå ett slag för det ultralätta och – nästintill – papperslösa kontoret.

I dag är jag på språng och jobbar från Dramatikerförbundets kansli på Drottninggatan. Min gamla bärbara dator är numera stationerad på mitt kontor i Saltis och därmed – stationär, liksom den jag har på hemmakontoret.

Det enda jag numera använder mobilt är min iPad med ett blåtandskeyboard. Den svartvita tingesten är en Doxie scanner för att spara bilder och textdokument trådlöst till iPaden.

Alla dokument jag jobbar med ligger i molnet, eller snarare: i flera olika moln. Jag använder Evernote för löpande anteckningar och Pages för större manusdokument. Alla bilder, alltså även inscannat material, går ut i iClouds s k Bildström. Det här gör att allt jag jobbar finns tillgängligt på mina andra, stationära datorer i samma ögonblick som jag har det på paddan.

För mig är det här ett stort kliv framåt. Jag slipper kopiera och bära runt USB-minnen med backup av mina jobb, kopior som är svåra att skilja på och som lätt tappas bort.

Okej, jag medger att jag fortfarande använder block och penna, men jag kan lova att det där blocket varit drygt. De första anteckningarna i det är från förra sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s