Vredens Druvor i Örebro

Den 29 september 2012 har Vredens Druvor premiär på Örebro Länsteater. Jag har översatt och bearbetat pjäsen och skrivit musik tillsammans med Alexander Öberg, som även regisserar.
Här är Örebro Länsteaters text om pjäsen:

Vredens druvor
dramatisering av Frank Galati efter John Steinbecks roman
Oklahoma, USA, 1938. Tom Joad har just blivit villkorligt frigiven efter fyra år. Nu vill han hem till sin familj; farsan, morsan och de andra i den stora och brokiga släkten Joad. Han längtar efter att få sätta spaden i jorden och börja arbeta, men när han kommer hem har banken konfiskerat gården och familjen står utan försörjning.

Tack och lov finns det hopp. I Kalifornien finns arbete, sägs det. Där växer apelsiner och druvor och där behövs det daglönare. Familjen lastar så mycket de kan på sin gamla pick-up och sätter kurs mot det förlovade landet. Men resan till Kalifornien blir svårare än de trott och både sammanhållningen och moralen sätts på prov. Det enda som inte sviker familjen Joad är hoppet.

Vredens druvor är en storslagen och rik musikteaterberättelse om människans obändiga livskraft och eviga hopp. Den utspelar sig i trettiotalets Amerika – drömmarnas och mardrömmarnas land – och speglar vår samtid på ett skrämmande vis.

Vredens druvor bygger på John Steinbecks klassiska roman med samma namn och har till denna uppsättning fått nyskriven musik, specialkomponerad för Länsteaterns musikaliska ensemble.

Regi
Alexander Öberg

Medverkande
Mer information kommer inom kort

Scenografi
Zofi Nilsson

Kostymdesign
Elin Hallberg

Musik
Erik Norberg
Alexander Öberg

Förlag
Arvid Englind AB, Stockholm

Översättning till svenska
Erik Norberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s