Samiskt på radio och TV

Lördag 6 oktober visar SVT en televiserad version av min pjäs ”What’s up, Sápmi?” Den ingår i satsningen ”Puls på Sverige” där fyra föreställningar har valts ut för att nå hela den svenska tv-publiken.
Lördag 29 december sänder även Sveriges Radio P1 en halvtimmes radioversion kallad ”Riktiga Samer”.

”What’s up, Sápmi?”, som bygger på intervjuer med unga samer, är producerad av Giron Sámi Teáhter i Kiruna och sattes ursprungligen upp 2010. Den har sedan dess turnerat i flera omgångar, både i Sverige och på Grönland, och togs ut till BIBU 2012, Barn- och Ungdomsteaterbiennalen i Lund.
Pjäsen skildrar unga samers syn på sin identitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s