Europeiska manusförbunden möts

7-8 november i Barcelona möttes medlemsförbunden i FSE, Federation of Screenwriters in Europe, dvs de olika dramatikerförbund som finns runtom i Europa, för att diskutera läget, dela med sig av erfarenheter och ta sikte på framtidsfrågor som berör oss alla. Jag deltog som avtalschef i Sveriges Dramatikerförbund.


Eftersom det var mitt första besök i dessa sammanhang var det mycket nytt att lära, men samtidigt oerhört givande att ta del av den rikedom av kunskap och kompetens som finns i de inbördes mycket olika organisationerna. Helt klart är att FSE är en viktig och samlande kraft för att sprida information och försvara konstens, filmens och manusförfattarnas rättigheter i ett Europa som just nu kastats in i en ekonomisk recession.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s