Urpremiär: Fair Play

9 februari 2015 var det urpremiär på en ny pjäs jag skrivit: ”Fair Play – en hundpjäs”. Den tog emot väl av såväl publik som kritik och kommer bl a att spelas på en kulturfestival i Harare, Zimbabwe.

En pjäs om vänskap, fotboll och hur svårt det kan vara ibland.

Kim är en av de som inte får vara med. Kim försöker vara som alla andra men det blir alltid fel. Han är fel. För högljudd. För stökig. Sämst på fotboll. Helt värdelös. Men så kommer Hunden in i Kims liv. Hunden är superbra på fotboll, superbra på att få folk att tycka om honom, så superbra så att till och med mamma och pappa tycker att allt han gör är bra. Tänk vad lätt att vara hund! Nu får plötsligt Kim vara med. Alla vill att han och hunden ska göra sina fotbollstrix. Men är det bara hunden de vill se? Men tillslut visar det sig att han inte alls är så fel som han själv tror. De andra vill att han ska vara med! Och man behöver inte vara lika bra som Zlatan för att spela fotboll!

Fair play är en del av ”From idea to action” – performing children’s rights

Inom ramen för Svenska Institutets ”Creative Force” har Svenska ASSITEJ erhållit ett bidrag för ett tvåårigt utbytesprojekt mellan Sverige, Moçambique, Sydafrika, Zambia och Zimbabwe. Målsättningen är att varje deltagande land genom en teater eller grupp arbetar fram en föreställning byggd på eller med tema från FN:s barnkonvention som i år firar 25 år. Som ett första steg kom 12 deltagare till bibu.se våren 2014 och deltog i en workshop ledd av Cristina Gottfridsson. Projektet kommer att slutredovisas på Harare International Festival of the Arts i Zambabwe i april 2015 och svensk deltagande teater är Mittiprickteatern med Fair Play.

Premiär 9 februari 2015 på Påfågeln, St Eriksgatan 84, Stockholm

Fair play kommer att spela på HIFA – Harare International Festival of the Arts i Zambabwe 27 april – 3 maj 2015

Spelas våren 2015 på Påfågeln: lördag 7 februari kl 13.00, måndag 9 – fredag 13 februari kl 10.00 & 12.30, måndag 2 – tisdag 3 mars kl 10.00 & 12.30 och på turné – kontakta oss via mail eller ring 08-15 33 12 för bokning och information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s