Livläkaren besöker Malmö

Premiär på Malmö Stadsteater 24 februari 2017

Året är 1768. Kung Christian VII av Danmark anses vara galen och hovet låter anställa en livläkare för att tygla hans utbrott. Livläkaren Johann Friedrich Struensee visar sig vara en upplysningsman. Snart är han inte bara kungens förtrogne utan ges även total makt att stifta lagar. Livläkaren inleder dessutom en passionerad kärleksaffär med den ensamma drottningen, Caroline Mathilde. Tillsammans med henne genomför han en revolution som syftar till människans frihet och jämlikhet. Men hovet mullrar i bakgrunden och kämpar för att återställa makten till kyrkan och monarkin. Samtidigt växer ett barn i drottningens mage…

Livläkarens besök är en helt otrolig berättelse – som faktiskt är sann. Detta storslagna historiska kostymdrama utspelar sig i den brytningstid där gamla värderingar ställs mot upplysningens nya ideal. Pjäsen bygger på Per Olov Enquists Augustprisade roman som sålts i över en miljon exemplar och översatts till ett tjugotal språk.

Av
Per Olov Enquist
Dramatisering
Johanna Garpe & Erik Norberg
Regi
Johanna Garpe
Scenografi
Per A Jonsson
Kostym
Nina Sandström
Ljusdesign
Erik Berglund
Mask
Agneta von Gegerfelt
Medverkande
Tom Ahlsell
Yasan Alqaq
Li Brådhe
Göran Dyrssén
Fredrik Gunnarsson
Karin Lithman
Katarina Lundgren-Hugg
Håkan Paaske
Henrik Svalander
Johannes Wanselow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s