Urpremiär: Vem Stal Polcirkeln?

imageextract-010

3 december 2016 är det urpremiär för Erik Norbergs nya musikal ”Vem Stal Polcirkeln?”

Från Tornedalsteaterns hemsida:

En höstdag 1991 försvinner oväntat den polcirkelskylt som byn alltid har sett som sin egen. När insikten sjunker in om att kommunen låtit flytta den till sin turistsatsning fem kilometer söderut inleds en kamp om identitet, rättvisa och framtidshopp.

Detta sanna nedslag i Tornedalens historia har inspirerat Erik Norberg att skriva en rykande färsk helaftonsmusikal för Tornedalsteatern – Tornionlaakson teatteri. Här klingar musik från första till sista stund; sugande tango, jazzig vals, folkvisa, schlager och raffig musikal-pop.

Allt flyter som älvens friska, virvlande ström genom en charmig berättelse om mod, möjligheter och om att ”rätt ska vara rätt”. Men mest av allt är Vem stal polcirkeln? Kuka varasti Napapiirin? en kärleksförklaring till Tornedalen och människorna där – både de som stannat och de som lämnat.

Erling Fredriksson (JORD, Pajala Tatawin) leder den proffsiga orkestern med musiker från norra Sverige och Finland. Catarina Gnosspelius (Honkahelvetti, Tro, hopp och kärlek) regisserar fram en lekfull, berörande och lite galen föreställning med hög igenkänningsfaktor – och kanske också lite naket…

Medverkande är bland andra Jakob Jonsson Ollander, Elina Solbrand, Petri Tuominen, Carina Henriksson, Pernilla Fagerlönn, Hillevi Rantatalo, Allan Fjällblad, Ingegerd Ylipää, Torkel Kero, Linnea Huhta, Bo Sjöberg och Regina Veräjä. I orkestern Erling Fredriksson, Isidor Abdelkader, Tatu Kantomaa, Alexander Lindgren och Samuel Lundström.

Föreställningen ges på meänkieli och svenska.

För mer information och biljetter besök www.tornedalsteatern.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s