Varmt mottagande vid polcirkeln

ensemble

Såväl kritiker som publik var eniga efter urpremiären i Pajala den 3 december: Erik Norbergs musikal ”Vem stal Polcirkeln?” är en succé som förtjänar att spelas mer.

”Erik Norberg har skrivit en härlig musikal […] ett starkt budskap om individens ansvar och  om behovet av kollektiv mobilisering till skydd för det lilla – så får pjäsen stark relevans i vår tid”, skrev NSD och fortsatte: ”Musiken lever med och strukturerar librettot, varierande från det medryckande till det melankoliska, djup men inte tung, glad men inte glättig.”

”Rapp tvåspråkig musikal med fint ensemblespel, där text och musik harmonierar”skrev Haparandabladet. ”Motorn går på högvarv i nittio minuter […] Erik Norberg levererar text och musik med fin tonträff. Att få en patiens med två språk, tolv aktörer och fem musikanter att gå ut kräver ett dramatiskt balanssinne av rang. […] här trippar handlingen fram på lätta ben och ingen sångare faller ur ramen. […] Imponeras av styckets många underteman och att man lyckas presentera en trovärdig upplösning.”

Vem stal Polcirkeln? är färdigspelad för denna omgång, efter att ha getts i Pajala, Övertorneå och Kiruna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s