Wilho i ny tappning

Erik Norberg skriver och regisserar under 2020 en föreställning om (och med text och musik av) mångkonstnären Wilho Ollikainen från Finland och Gällivare. Det är musikgruppen WAO (Wilho Akseli Ollikainen) som beställt en show som berättar historien om den mångkunnige diktaren, låtskrivaren och konstnären som växte upp i Rutavaara i Finland under kriget, men som kom till Sverige och blev kvar i trakterna kring Hakkas och Ullatti resten av sitt liv. Föreställlningen, med kostym och scenografi av Karin Sundvall, har planerad urpremiär i slutet av augusti i Gällivare.

NSD har skrivit en artikel om projektet (betalvägg).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s