Vredens druvor

Musikteaterversion av John Steinbecks roman i en nyöversättning och bearbetning av Frank Galatis klassiska dramatisering.


Pressröster

”Storslagen Steinbeck i Örebro[…] För ett av scenhöstens djärvaste intiativ står den under teaterchefen Måns Lagerlöf tydligt upplivade Örebro Länsteater” – DN

”Ensembleteater av bästa sort. […] Linus Lindman är, med andra som Niclas Ekholm och Malin Berg, oerhört säker musikaliskt.” – Svenska Dagbladet.

”Örebro Länsteater är nu och tävlar bland de största scenernas stora musikuppsättningar. […] Flera av sångerna är så bra och så snyggt arrangerade så att det knottras längs ryggraden på mig!” – Sveriges Radio

”Hänförande vackert” – Nerikes Allehanda


Synopsis
Tom Joad släpps från fängelset och upptäcker att familjen är på väg att fly från Oklahomas sandstormar och ekonomiska depression för de löftesrika frukter som kan plockas i Kalifornien. Men vägen dit kantas av svårigheter och ankomsten blir en helt annan än förhoppningarna.

En stark och musikalisk version av en stor amerikansk berättelse, där dramatiseringens text varsamt bearbetats och tonsatts av Erik Norberg och Alexander Öberg.


Format: Musikteater, ca 3 timmar inkl paus.

Roller: Många roller, kan framföras av 11 skådespelare (4k, 7m) som sjunger och spelar instrument.

Rättigheter: Rättigheterna till Frank Galatis dramatisering administreras av Arvid Englind Teaterförlag (extern länk), översättningen och musiken upplåts av Yorick AB (kontaktformulär).

Urpremiär: Örebro Länsteater 29 september 2012.


Produktionsuppgifter (vid uruppförandet):

Dramatisering
Frank Galati

Översättning
Erik Norberg

Regi
Alexander Öberg

Musik
Erik Norberg
Alexander Öberg

Scenografi
Zofi Nilsson

Kostymdesign
Elin Hallberg

Medverkande
Hans Christian Thulin
Maia Hansson Bergqvist
Niclas Ekholm
Linus Lindman
Per Fritz
Malin Berg
Veronica Björnstrand
Lennart Almroth
Peter Jansson
Jenny Norén
Kalle Nilsson