Arbetet med Åtta meter igång


Torsdag 12 mars var det kickoff för ”8m” (Åtta meter) på Ebelingmuseet i Torshälla. 

Över sjuttio intresserade dök upp och 32 anmälde sig som medverkande i föreställningen. Nu söker vi skådespelare med större vana för att tillsätta de fyra huvudrollerna, samt en orkesterledare och scenograf.
Audition för sångare hålls i Torshälla ons 25 mars. Läs mer här och anmäl ditt intresse för att medverka i 8m i sommar!

Det är projektet Ung Fritid i Torshälla som beställt manus och musik av mig, till en uppsättning där unga och äldre Torshällabor tillsammans med proffs ska berätta om sin historia och nutid i en dramatisk och engagerande show.

Historien kretsar kring Anno, en tjej som på examensdagen sprejmålar sin studentmössa svart och går emot strömmen av jämnåriga som tänker lämna Torshälla efter gymnasiet.

Anno vill stanna i Torshälla, den enda plats hon riktigt känner sig hemma på. Men eftersom hon kommit överens med sin mamma om att flytta till Finland, mammans hemland, direkt efter examen, står nu Anno utan bostad och arbete.
Det löser sig när hon erbjuds sommarjobb i en utställning om Torshällas historia som Tord, stans starke man, har initierat. Tillsammans med sin son Peter vill han marknadsföra samhället genom berättelser som betonar den idylliska och vackra småstaden.

Men Anno, vars numera döde pappa arbetade på Nyby bruk intill, kommer i konflikt med Tord om sättet att beskriva staden. Hon menar att Tord vill gömma undan den viktiga historien om bruket, det som har gjort att så många har flyttat till Torshälla från Finland och andra länder.

Konflikten mellan Anno och Tord kompliceras när Peter förälskar sig i Anno. När dessutom Maja, den städerska och väninna till mamman som Anno får bo hemma hos, avslöjar en hemlighet om Tord, då beslutar sig Anno för att på allvar ta strid mot honom och hans sätt att förminska arbetarnas historia.

Stora känslor och avslöjanden väntar när kampen tilltar.

Föreställningen, som framförs av en stor ensemble, dansare, kör och orkester, kommer att regisseras av Martin Lindberg, en erfaren dramatiker och teaterregissör.

Auditions kommer att hållas under våren för att rollbesätta de större rollerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s