Urpremiär: Istid

Den 19 februari 2016 hade Erik Norbergs nya pjäs Istid premiär på Västerbottensteatern i regi av Olle Jernberg. En pjäs om prestationer, föräldraskap och vinnarskallar.
Från teaterns hemsida:

Du är en vinnare. En segrare. Du är bäst.
Du är stor. Mycket större än du tror.
Du låter ingenting passera. Låter ingen komma nära.
Du är stark. Du är uthållig. Du tål vad som helst.

Istid är en helt ny föreställning om en mamma och hennes son. Om att leva genom sina barn och helt och hållet satsa på sitt barns prestationer. Om relationer och om ett samhälle som hyllar individer som lyckas. Och vad som händer när det inte går som man tänkt sig.

Viktor är hockeymålvakt i U16-laget i en av landets bästa klubbar och mamma Eva hans största supporter. Hon säljer lotter, arrangerar resor och cuper, satsar tid och pengar på klubbor, skydd och skjuts och har varit med på tusentals träningspass och matcher. Viktor ska vara högst upp, längst fram, först, störst och bäst. Men vad händer när hans resultat försämras och motivationen sinar? Runt Eva och Viktor finns också två tränare som är viktiga i sammanhanget.

Istid är en föreställning för alla som någonsin gett allt och lyckats, misslyckats, tröttnat, kommit igen, lagt av eller fortfarande försöker. Och om relationer.

Pjäsen är skriven av Erik Norberg, dramatiker och kompositör ursprungligen från Kiruna. Eriks eget idrottsintresse har varit en viktig drivkraft i skapandet av Istid.

Regissör är Olle Jernberg, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Olle har även arbetat med film och har egna erfarenheter av hockey från ungdomsåren.

Med denna föreställning vänder vi oss till idrottsutövande ungdomar, deras föräldrar, lagledare, tränare, mor- och farföräldrar till idrottande barnbarn och idrottsintresserade i allmänhet. Innehållet är lätt att relatera till och skapa dialog kring. I grunden handlar det om den satsning som Eva och iktor gör. Varför är det viktigt att vara en vinnare och hur påverkar elittänkandet en relation? I Istid finns en stor igenkänning oavsett sport eller aktivitet.

Urpremiär 13/2 2016!
Manus: Erik Norberg
Regi: Olle Jernberg
Scenografi och kostym: Helena Weegar
Medverkande: Tomas Engström, Annika Isaksson, Mikael Lindgren och Richard Sseruwagi
Längd: ca 2 tim inkl paus

Läs mer här!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s