Finlandssvensk film- och TV-himmel

”Den svavelgula himlen” är den finlandssvenske och prisbelönade författaren Kjell Westös senaste roman, en berättelse som spänner över nästan 50 år  och utspelas i Helsingfors och på den sydfinska kusten. Erik Norberg skriver under 2018 på ett TV- och filmmanus baserat på romanen tillsammans med regissören och producenten Claes Olsson. Norberg och Olsson samarbetade på liknande sätt med ”Colorado Avenue”, som också resulterade i både en film och en TV-serie med premiär hösten 2007.

Läs mer på Vasabladet (extern länk).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s